Ett fynd de inte hade väntat sig

Det händer grejer på den dyra tomten i Sunset Valley. Christoffer saknar sitt gamla ungkarlsliv något och bestämmer sig för att gå ut på en fisketur en tidig morgon. Inte nog med att han lyckas fiska upp lite fisk...

...en gitarr nappar också. Inte illa, ett bra tillskott till familjen utifall att någon blir musikaliskt lagd.

A sims tale - Legacy Challenge

Just när det börjat gå bra för Eva på jobbet så lyckas Christoffer göra henne gravid. Ett nytt tillskott kommer till familjen. För Evas del handlade detta endast om att om något skulle hända Grace så finns en ny arvtagare. Men det lilla nytillskottet Lana visar sig vara ett litet charmtroll, Eva blir stormförtjust i henne.

A sims tale - Legacy Challenge

Barndomstiden för Grace rusar fram. Hon fyller år och vem kunde ana att den nya arvtagerskan skulle blir så extremt lik sin mor?

A sims tale - Legacy Challenge
Grace De Hex

Följ den spännande fortsättningen via bloglovin!bloglovin

Födelsedagar, missförstånd och fattigdom

Det blev en födelsedagsexplosion hemma hos familjen De Hex denna dag. Det hela började bra och slutade bra, men vad var det egentligen som hände därimellan?

A sims tale - Legacy Challenge

Eva fick mogna till och äntligen gå från ungdom till vuxen. Hon har längtat efter att få känna sig som en riktig vuxen sim. Det blev en magisk förvandling.


Dagen därpå var det lilla Grace tur att fylla år. Eva kände sig riktigt misslyckad när hon i sin trötthet och surhet råkade fira fel person på kalaset. En av gästerna fick istället all ära och gick plötsligt och oväntat från vuxen till åldring. Hur kunde det gå så fel. Hur skulle Eva få iordning på eländet.

A sims tale - Legacy Challenge

Det visade sig att Christoffer lyckats förstå att något gått fel och räddar situationen genom att köpa en ny födelsedagstårta till det riktiga födelsedagsbarnet. Grace växer upp och blir ett skolbarn. Nu kanske äntligen Eva och Christoffer kan få lite kvalitetstid tillsammans, småbarnslivet är ett krävande jobb.

Till på köpet lyckas Christoffer få en befodran och även löneförhöjning och bonus. För pengarna bygger de ut kök och badrum men en miss i planeringen gör att de måste sälja en del möbler trots allt för att Grace ska kunna få en riktig säng att sova i.

Följ bloggen på bloglovin för att inte missa den spännande fortsättningen.bloglovin



Ingen mer mammaledighet för Eva

A sims tale - Legacy Challenge


Oj vad tiden springer iväg. Rätt vad det var ville chefen att Eva skulle börja jobba efter mammaledigheten.
Eva fick ringa efter en nanny och det visade sig vara en helt okej nanny till lilla Grace. Eva var riktigt glad över att få börja jobba igen.

De fastnade i en trans

Eva hade knappt hunnit reagera på att Grace kommit till världen innan hennes födelsedag plötsligt infann sig. Eva såg till att bjuda till fest med tårta mat och buller och bång.

The sims 3 Legacy Challenge


Dock verkade gästerna mer intresserade av att äta av maten och av tårtan och inte av att intressera sig för födelsedagsbarnet.



The sims 3 - Legacy Challenge


Efter festen tar familjen De Hex en välbehövlig tupplur. Christoffer som vanligt vis är morgontrött vaknar tidigt och bestämmer sig för att lära Grace att prata. När Grace väl lärt sig prata så fastnar Cristoffer och Grace i någon slags trans och Eva känner sig maktlös och verkar inte kunna göra något för att väcka den pratande flickan och hennes stumma far (Låt oss hoppas att spelet hängde sig tillfälligt annars blir det svårigheter att spela Legacy i framtiden).

Ska hon dumpa honom nu?

Christoffer kom hem helt slut efter en av de första dagarna på det nya polisjobbet. Han skulle just till att lägga sig helt utmattad när följande senario utspelar sig.
Villrådig står Christoffer och vettskrämt tittar på medan Eva står och kämpar för att hålla tillbaka värkarna. Dum som han är så fattar han inte riktigt varför Eva står och tjuter som en besatt.
Christoffer kommer på att det nog är bäst att ta Eva till sjukhuset innan det är försent.

Ja som vi trodde så var det dags för det lilla knyttet att ploppa ut. Eva föder en frisk liten simflicka. Flickan fick namnet Grace och väl ute ur magen visade hon sig vara ett riktigt geni och en ensamvarg.

Nu har Eva satt sin plan i verket. Hennes familjenamn kan nu leva vidare och Eva börjar fundera på om hon ska dumpa Christoffer eller om hon ska låta honom driva in lite simdollar till hushållet ett tag till. Kanske skulle det vara lämpligt med ett barn till?

Tak över huvudet

Som Eva har väntat. Hon har väntat på en så självklar sak som ett tak över huvudet, och en dörr att stänga om sig till toaletten. Eva har mer eller mindre känt sig som en hemlös sim. 


När Christoffer flyttade in hos Eva fick Christoffer med sig en nätt summa från sitt gamla hus på 5000 simdollar. Eva och Christoffer passade på att bygga tak över huvudet, dörrar väggar och lite annat som de behövde. Ja snart vankas det ju familjetillskott så en barncontainer var av högsta prioritering.

Visst, huset går inte att jämföra med grannarnas rosa mansion men tak över huvudet har de iallafall.

Fortsätt följa den spännande fortsättningen på bloglovinbloglovin.

Eva De Hex - Bränder spyor och en tjock mage

A sims tale - Eva de Hex kör porslinsbuss

Eva vaknade med en hemsk känsla i magen. Kunde dagen börja sämre än såhär? Eva började bli misstänksam över vad som var på gång. Hon och Christoffer hade trots allt inte varit så varsamma av sig några dagar tidigare. Det var bara att hoppas att jobbet hade mer roligheter att erbjuda. Och ja, det hade det. Eva fick i uppdrag att åka till polisstationen med hemligstämplade dokument och som tack för hjälpen fick hon en liten löneförhöjning på 1 simdollar i timmen. Och med tanke på ekonomin i de Hex huset var det mycket välkommet.

A sims tale - Eva de Hex hus brinner

Väl hemma från jobbet ställer sig Eva och försöker sig på konsten att göra lite tortellini med ostsås. Hon har precis som på morgonen världens otur och får ringa till brandkåren. Sega som de är på brankåren så kommer de långt om länge och släcker branden.

Eva åker till gymmet och tar sig en välförtjänt dush och till på köpet händer något, Evas mage ploppar plötsligt ut och hon förstår att misstankarna var rätt. Eva är gravid.

A sims tale - Eva de Hex berättar om graviditeten

Eva åker raka vägen hem, ringer Christoffer och berättar den underbara nyheten för sin pojkvän. Christoffer flyttar in hos Eva och får ett mindre tillskott i kassan.


Det kommer

Jag ber om ursäkt för dålig update. Mitt liv har inte funnit tid för att starta sims på ett tag och det är därför. Det kommer. Snart! Lovar!

Eva De Hex - Befodran och Bebisplaner


Eva har jobbat på som en tok och får så snart det hon förtjänar! En befodran! Direkt när hon avslutat dagens arbete ringen hon och berättar för Christoffer om den nya befattningen på jobbet. Allt för att snärja honom...


...och snärja honom, ja det lyckas hon med. På en kväll lyckas hon få honom till sin pojkvän och få honom i säng och dessutom påbörja jakten efter en arvvinge. Nu hoppas Eva på att hennes plan gått i lås så hon kan fortsätta med sina planer på att bli Sunset Valleys mest åtråvärda författarinna.

Eva tar sig sakta med säkert ut från det hemlösa livet. Ännu så får gymmet tjäna som hygienficilitet dock och parken är det utmärkta stället att få en gratis måltid på.

Eva De Hex - The first generation

The sims 3 - Legacy Challenge


Generation 1 består av Eva De Hex. Hennes ekonomi är inte den bästa direkt men hon fick råd med en säg, två väggar ett och ett handfat. Tak och fler väggar är en lyx som hon inte har råd med ännu.


Eftersom Eva är tvungen att skaffa sig familj så ger hon sig ut på raggarrunda. Hon finner ett offer direkt som verkar som en helt okej make. Christoffer var namnet och Eva frågar ut honom och hon blir över lycklig när hon får höra att Christoffer är arbetslös. Evas iver blir ännu större när Christoffer senare hälsar på Eva och hennes tomma dyra tomt.


Någon mat har Eva inte råd med än. Och hon har inte heller ett kylskåp ännu. Eva hittar en övergiven korv i parken. Som betalning blir hon magsjuk och tvingas avbryta mötet med Christoffer snabbare än väntat.

The sims 3 - Legacy Challenge


Eva vaknar utsvulten och smutsig sin andra dag på den stora tomma tomten på 15 Summerhill Court. Oväntat upptäcker hon att hon köpt ett kylskåp mitt i natten.

The sims 3 - Legacy Challenge


Äntligen får Eva njuta av ett snabbmål mat hemma. Toaletten tjänar som en helt okej stol.

Legacy Challenge

Legacy Challenge (härmed kallad LC) är en riktig utmaning kan jag säga. Åtminstone till en början. Jag ska förklara kortfattat vad det går ut på. Vill du ta ditt spelande till en annan nivå är detta nog av intresse för dig.
LC är en lång utmaning som innefattar en 10-generationsfamilj. Man samlar poäng och fusk är bannlyst. Fusk=challenge  over och man har då förlorat. Men så enkelt är det inte, man ska starta med en sim och köpa den dyraste tomten som kostar 14700 simdaler. Detta innebär att du bara har 1300 simdaler kvar. På dessa pengar ska du starta upp ett liv och sen följer en rad med regler. Utmaningen är slut när du lyckats klara av att ha 10-generationer genom att följa de regler som finns för utmaningen.

Om du känner dig nyfiken på att få veta mer om LC så hittar du mer information på denna sidan.

Bloggförändringar

Jag har beslutat att ändra migg bloggkoncept lite. Detta innebär att detta kommer vara en blogg som innehåller mer än bara Rose & Betty. Jag har nämligen beslutat mig för att utmana mig själv enligt Legacy challenge-regler. Vilket jag också tror är mycket trevligare än att bara spela på måfå. 

Jag har också bestämt mig för att jag ska kunna lägga in andar saker som har med sims att göra här på bloggen.
Så välkommen till nyöppningen av A sims Tale.

Cousin Cory saves the day


Rose och Betty får oväntat in en större summa pengar på simskontot. Det visar sig att kusin Cory hört om Rose´s flytt från exmaken och han beslutar sig för att hjälpa till en gnutta.

Betty lär sig prata

Bettys födelsedag närmar sig dessutom Rose har inte haft tid att lära Betty prata än. Bäst att finna lite tid för den lilla krabaten.


Ingen dans på rosor

Nannyn Dave blev en smärre mardröm för stackars lilla Betty som för första gången fick vara utan sin mamma under ett par timmar. Inte visste Rose att nannyn skulle sitta och uggla framför tv.n en hel dag för att sen bara skälla ut stacckars Betty utan anledning.

Rose själv blev tvungen att säga upp sig från jobbet och bli hemmavarande mamma igen. Ett dygn snare upptäcker Rose hur dålig ekonomin är. Rose blir återigen tvungen att söka nytt arbete.

Rose and Betty

Välkommen till bloggen om Rose och Betty Allen. Rose är en ung kvinna vars liv nyligen förändrats drastiskt. Efter en svår skillsmässa hamnade hon och dottern mer eller mindre på gatan.



Lyckligt nog lyckades Rose snubbla över en billig tomt på East street. Huset var såpass skabbigt att Rose helt enkelt själv fick lägga vantarna på spikar, hammare, sågar och skruvmejslar. Tur att Rose är en händig sim.
Annat som personifierar Rose är hennes oerhörda ambition att få den perfekta trädgården.
Men att få livet att gå ihop med en liten trollunge  till dotter är intedet lättaste. Att dessutom försöka håva in pengar på arbetet som Kaffelurir är mindre lätt.



Huset som Rose lyckats snickra ihop blev en okej lösning tillsvidare. Fortsätt följa Rose och Bettys kamp till en simsigt liv. 



Följ bloggen med bloglovin







RSS 2.0